Loading...
In Exclusivitate 2019-08-02T15:47:43+00:00

Val-Dieu reprezinta autenticitatea si calitatea, fiind singura bere europeana preparata 100% intr-o abatie activa si in prezent in comunitatea crestina.
Berile produse azi in abatia “Notre Dame du Val-Dieu” isi gasesc originile in retetele traditionale, mostenite de la calugarii Cisterciani care au infiintat abatia in anul 1216.
Berile Val-Dieu impresioneaza permanent, fiind premiate la cele mai importante concursuri mondiale.
Recent, au obtinut multiple medalii de aur si argint la campionatele mondiale “WORLD BEER CHAMPIONSHIP” (2016, 2017).
Gama berilor include: Cuvee 800 (5,5% alc. vol.), Grand Cru (10,5% alc. vol.), Bruna (8% alc. vol.), Triple (9% alc. vol.), Blonde (6% alc. vol.), dar si beri sezoniere (ex. Winter Ale – Bere de Craciun, 7% alc. vol.).
Loiali traditiei berilor refermentate in sticla, timp de secole, calugarii au studiat drojdiile si fermentatia si au transformat crearea berii intr-o stiinta, elaborand retete inedite, specifice abatiei Val-Dieu. Secretele berariei sunt apa si drojdia, acest din urma ingredient fiind pastrat cu mare grija in abatie, o drojdie unica, ce faciliteaza a 2-a fermentatie care se desfasoara in sticla. Apa din regiune este de foarte buna calitate, aceasta provenind din izvoarele Spa, Bru si Chaudfontaine, renumite pentru puritatea lor.
Procesul de fabricatie a berii dureaza intre 6 si 9 saptamani. Cu ajutorul acestui procedeu se obtin continutul ridicat de alcool al berii si aromele complexe care caracterizeaza berile Val-Dieu. Drojdia folosita in procedeul de refermentare este bogata in vitamina B, minerale si antioxidanti si devine un conservant natural al berii.
Val-Dieu produce beri artizanale care satisfac gusturile celui mai pretentios bautor de bere.
Prezenta in Romania prin reprezentantul sau exclusiv: ARTIZANII BERII.

Berile Val-Dieu